Przednie obrysówki

2000-2006 | silnik: S54
Keepsake
Kontakt:

Przednie obrysówki

Post autor: Keepsake » śr paź 07, 2009 16:02

Panowie,

już szlag mnie trafia z diagnostami, co można zrobić żeby US-spec E46 straciła przednie obrysówki? Niestety jest tam jedna żarówka dwuwłóknowa (pozycja i migacz) która jest zasilana tylko dwoma kablami, jeden to pewnie masa a drugi to sygnał i do pozycji i do migacza więc nie da się (chyba?) po prostu przeciąć kabelka...

Pomocy! :)

Maciek

metalurg

Re: Przednie obrysówki

Post autor: metalurg » śr paź 07, 2009 20:04

Nie możesz przeciąć kabla, bo stracisz też kierunek. To kwestia softu, musi Ci jakiś szpec elektronik je zgasić. U mnie to zrobił przy okazji ustawiania innych rzeczy (programowanie licznika, domykania szyb itp.).

Keepsake
Kontakt:

Post autor: Keepsake » czw paź 08, 2009 09:01

Ale co masz na myśli że "zrobił" - to wymaga modyfikacji mechanicznej jakieś czy tylko przeprogramowania komputera?

metalurg

Post autor: metalurg » czw paź 08, 2009 09:25

Tylko przeprogramowania.

Keepsake
Kontakt:

Post autor: Keepsake » czw paź 08, 2009 10:16

metalurg pisze:Tylko przeprogramowania.
Dzieki, a czy mógłbyś się dowiedzieć co właściwie przeprogramował?

W ASO twierdzą że jedyna możliwość to przeprogramowanie auta na Kanadę ale nie gwarantują że to wystarczy i nie wiedzą co się jeszcze może wtedy stać...

Twój specu jest pewnie w Łodzi więc nie będę do niego jechał ale może jest przyzwoity i coś podpowie żeby mi to mógł ogarnąć ktoś na miejscu?

metalurg

Post autor: metalurg » czw paź 08, 2009 21:35

Problem w tym, że nie mam do niego kontaktu. Zostawiłem auto w serwisie, a oni mają tego speca gdzieś na zewnątrz. Później tylko do mnie zadzwonił i powiedział, że zgasił obrysówki plus parę innych rzeczy i tyle go pamiętam.

A w ASO nie tykają się US-spec. Albo mają taki przykaz, albo są lamusami. Pewnie jedno i drugie, unikam ich z daleka.

Jak chcesz, to dam Ci kontakt do gościa z serwisu, może wyciągniesz od niego telefon do szpeca. Pisz na PW.

ODPOWIEDZ